Nu är jag tillbaka efter flytt och målande av nytt hem. Det tar sin lilla tid att komma på plats.

Det är morgon och blåser lite kyligt, fåglarna är vakna sedan länge och fasanparet går över gräsmattan i lugn takt. Ingen stress, allt är stilla i livet, förutom vinden som tar i.

Sjösättning pågår för fullt på många håll, allt fler båtar syns vid bryggorna. En känsla av den härliga tiden infinner sig: sommar. Snart är den här.

I Fyrudden laddar Ida upp i mataffären med frukt, grönsaker och mycket mer, för att inte tala om glass. Nu börjar det bli dags för en glass på kajen. Nybakat bröd finnes alltid och kött från Bjursunds slakteri, utmärkt kvalité. Kan varmt tipsa om de färdigformade hamburgarna, saftiga och rejäla! https://www.fyrudden.se/

Bilder från Fyrudden

Man laddar också för loppis på Fyrudden, så passa på att boka ett bord och ta med det ni inte längre behöver men som någon annan kan tänkas vilja ha. Loppis hör sommaren till! Man strosar omkring, hittar den där lilla vasen som passar utmärkt i sommarstugan för en tjuga.

”LOPPMARKNAD 28 maj på Fyrudden!🌼
Vårstäda garaget och boka loppisbord hos oss eller ta med eget🌼
Det kommer hände mycket mer under hela Kristi Himmelsfärdshelgen!🌼
Vill ni höra mer så ring oss på 0123-40210 eller maila på info@fyrudden.se.
Mer info kommer snart! 🌼
Hoppas vi ses!🌼”

Bild och text från Fyrudden
Bild Pixabay
Bild Pixabay

Gryts Varv & Restaurang närmar sig det Rom & Öl provning från Fenix Brewery och HARREL. Något som passar utmärkt för kommande grillkvällar, där man kanske vill prova någon lite nytt tillsammans med vänner och familjen.

”Varmt välkomna på Rom & Öl-provning!

Tillsammans med våra vänner på Fenix Brewery och HARREL bjuder vi in till Rom & Öl-provning!

Ni kommer att på ett lättsamt och trevligt sätt få lärdom om rommens historia, tillverkningssätt och självklart smaka rom som skiljer sig en del ifrån varandra.

Anne-Lie från Fenix Brewery kommer även ge er en inblick över hur Fenix brygger sin öl och även lite om historien bakom Fenix Brewery.

Den här upplevelsen får ni för endast 449:- inkl. 3 olika provsmak av både Fenix och Harrel + tilltugg till.

För bokning eller mer information är ni välkomna att höra av er till
info@grytsvarvrestaurang.se

Bild från HARREL
Bild från Fenix Brewery
Bild från Pixabay

Vill man ta en tur i skärgården, men har ingen egen båt, så finns bland andra Kättilö Båttransporter och Fångö Taxibåtar som kan ta er med ut på en tur.

Bild Fångö Taxibåtar
Bild Fångö Taxibåtar

Ostkustenkajak finns vid KustCamp Ekön och har börjat med sin verksamhet. De erbjuder uthyrning av kajaker, supboards, tält, cykel etc. De har turer med paddling ut till öar för att yoga och mycket mer.

Det är nog bland det vackraste sättet att uppleva skärgården på, enligt mig. Närheten och friheten i precis vid vattenytan.

De öppnade upp den 7 maj:

https://www.ostkustenkajak.se/nu-oppnar-vi-pa-ekon-30-april/

Bilder Ostkustenkajak

Besök gärna Kärlekens Trädgård i Lilla Vik, det är en upplevelse man inte vill missa. Är man inte kär innan, så blir man det, i denna otroligt vackra trädgård hos Karola Messner.

Bilder Kärlekens Trädgård

Gryts Handelsträdgård med sina vackra växter, olika livsmedel och inredning.

Bilder Gryts Handelsträdgård

Och mycket mer…

Välkomna till en underbar tid i Gryt!

Undrar ni över något, så tveka inte, kontakta oss via mejl eller telefon:

webmaster@gryt.se

Fredrik ~ 073-656 23 68

Camila ~ 073-805 86 85

Allt gott! 🌞