Hej alla grannsamverkansområden.

Nu är vintern förbi och det har varit mycket lugnt i vårt område. Vi har haft ett lågt inflöde av stölder och inget som sticker ut,

Brottslighet i hela Östergötland: Man kan se att det förekommer båda lokala aktörer och internationella brottsnätverk som genomför stölder i Östergötland. Det är främst stölder av metaller, stölder av verktyg/maskiner från byggarbetsplatser och hantverksbilar. Stölder av lastpallar, dieselstölder och katalysatorer.  

Det är fortfarande få bostadsinbrott och båtrelaterade stölder. Dock skedde inbrott i flera fritidshus nere i Kaggebo, Valdemarsvik 22/2. Två personer ses på övervakningsfilm när de knackar på en stuga mitt i natten, det var troligtvis rekning av själva huset. Man har också sett ett fordon med registreringsskylt från Estland i samband med detta.    

Aktuella brottsnätverk: Det är främst personer från Rumänien som är aktuella. Använder både svenskregistrerade och utlandsregistrerade fordon (RO, PL)

Det har även dykt upp vissa individer från Litauen till Sverige. Där kan man ha med sig att deras registreringsskyltar är väldigt lika svenska registreringsskyltar.

Åldringsbrott: Det har varit relativt många åldringsbrott i vårt område sedan årsskiftet. Det har även eskalerat nationellt. Jag bifogar en information med vad man kan tänka på kring bedrägerier. Skicka gärna det till andra som ni tror kan ha nytta av den. Den går till exempel att skriva ut och sätta på en dörr eller kylskåpet.

Jag planerar att bjuda in er alla till en gemensam grannsamverkansträff i vår. Datumet är inte helt spikat så jag kommer höra av mig när det är bestämt. Inbjudan kommer separat.

Jag vill också påminna om att om ni observerar några misstänkta olägenheter så hör gärna av er till Polisen via 11414 eller via mejl till mig

På återhörande.

Joel Aldrev