Grytsbladet Gryts skärgård

Startsidan

Annonser
Gryts Skärgårdspensionat
Kättilö båttransporter
Fullservicemarina i Gryts skärgård .
Finnö fisk & Grådsbryggeri
Olja & Entreprenad AB
Allvärmeteknik - Värmepumpar för hus och hem!
Gryts skärgårdsfrakt
Valdemarsviks Sparbank
Tingvalls mureri
Magnussons Byggvaror
Bygga OM, TILL och NYTT!
Ida på Udden
Gryts tomater Lagermans Handelsträdgård
Ledig Annonsplats
Annonser


Föreningar
Snäckevarps Samfällighetsförening
Föreningar

Tillbaka

GRYTSBLADET

Tidningen utges i samarbete med föreningslivet i Gryt

 

Webbmaster informerar

På grund av tekniska problem fungerade inte E-post adressen till Grytsbladet, men det är åtgärdat i dagsläget. På grund av det inträffande kom inte alla artiklar med i det nya numret. Artikel som inte kom med är Träpiren på Häradskär.
Vi ber om ursäkt för det.

Webbmaster Rolf Kokkonen

 

Ordföranden har ordet
Nu går vi mot en ny blomstrande säsong där frågor som ex församlingshemmet, gamla skolans framtida utveckling och Sambandscentralen i Fyruddens fortsatta existens lätt hamnar på sidan om när solen skiner och det är fullt med aktiviteter i bygden, men jag vill påtala vikten av att alla tänker en extra gång vad man kan göra för att det inte skall vara t.ex. 7-8 arbetstillfällen mindre i Fyrudden när hösten kommer ( utnyttja era kontakter !!! ).

Sedan vill jag göra lite reklam för vår gemensamma reklampelare utåt www.gryt.se som vi alla bör hjälpas åt fylla med information, föreningar som företag skicka över era uppgifter/aktiviteter så att vi kan hålla sidan aktuell.
I den utveckling som är på landsbygden med avfolkning så gäller det att samarbeta och visa styrka utåt för att överleva mot andra regioner.

Med den unika skärgård och möjlighet till turism och kvalitativt boende som vi har, så har vi ett stort försprång mot andra landsbygdsorter. ( redan där är vi vinnare ) så framtiden ser mycket ljus ut ,inte bara för att våren är här!

Vid Pennan Jens Magnusson

 

Redaktör’ns rader
Det har varit en annorlunda vår för oss sedan vi slutat på Ekön. Solen har ju flödat och plötsligt har man haft tid att både arbeta och njuta i trädgården utan den vanliga paniken för att hinna med allt både hemma och på Ekön. Visst saknar vi det livet och alla trevliga stunder vi haft där, men allt har sin tid.

Ekön ligger ju kvar att njutas av, som väl är. Läs mer om våra efterträdare Mikael och Linda på annan plats i tidningen.

Vi har dessutom haft en kull valpar och fått exportera en valp till Australien där man plötsligt fått ett par nya vänner. En ganska omtumlande upplevelse, att skicka iväg en valp så långt, men han är på plats lyckligt och väl efter den långa resan och har blivit mycket väl mottagen. Allt genomförbart tack vare Internet.

Apropå Internet, ni har väl noterat att Gryt har en egen Internetportal: www.gryt.se där företag och föreningar kan synas. Kontakta Rolf Kokkonen för vidare information.

Ha en ny härlig sommar! Det ska vi!
Gunnel Adolfsson Lundgren

 

Artiklar publicerade i Grytsbladet nr1 2004

2004-05-30: Sidan 2: Läs berättelsen här.
2004-03-31: Den framtida utvecklingen på Häradskär. Läs mera här.
2004-05-30: Udda varor: Läs berättelsen här.
2004-05-30: Slåtterkarl åt John Harder: Läs berättelsen här.
2004-05-30: Biblioteksföreningen: Läs berättelsen här.
2004-05-30: Hembygdsföreningen: Läs berättelsen här.
2004-05-30: Nya Grytsbor: Läs berättelsen här.
2004-05-30: Träpiren på Häradskär: Läs berättelsen här. 

Gryts Sockenförening


©  Gryt Portalen All rights reserved 2014