Din start i Gryts skärgård ~ Sidan drivs av Gryts Sockenförening

Guidade turer

Kvällstur till Häradskärs fyr

Följ med på en kvällstur till fyren på Häradskär. Vi utgår från Fyruddens hamn kl. 16.30 och åker ut mot utposten Häradskär längst ut i Gryts skärgård.
På Häradskär berättar vår guide om öns historia med både lotsar och fyrvaktare, dessutom får vi en guidad visning vid fyren.
Vi är tillbaka på Fyrudden ca kl. 19.30.
Turen avgår kl. 16.30 alla torsdagar från 8/7 till den 12/8 från Fyruddens hamn. Pris 400 kr/person, båttur och guidning ingår. Barn 11 år och yngre halva priset. Förbokning via www.skargardskompaniet.se

Fångö Guidade turer
Guidade turer på Fångö 2021 se kalender för Gryt
https://fangostuga.se/
I Gryts skärgård arrangeras guidade turer med Fångö Gruvor som huvudmål. Turen kan kompletteras med guidning på Bokvistudden och Gubbö Kupa.
Vid Fångö gruvor berättas om gruvdriften under 50 år på 1800-talet.
Bokvistudden har i flera generationer tillhört framlidne skärgårdsprofilen och skalden Alsing Svensons familj. Under guidningen visas skärgårdshemmanet, som till övervägande delen bevarats i sitt ursprungsskick. Utöver visningen återges berättelsen om hur en skärgårdsfamilj levde sitt liv från 1900-talet början och fram till 2007.
och funktion återges.
Priser för guidning inklusive transport 380:- per vuxen person.
Barn upp till 7 år gratis. 8-15 år 190:-
Båttransport beställs på nedanstående telefonnummer efter behov och gruppstorlek, från Fyrudden eller annan plats efter överenskommelse . Vid behov finns flera båtar att tillgå. Båttransport kan även erbjudas med kosterbåten Drott, maximalt 12 passagerare.
Enklare förtäring, lunch och kaffe kan beställas.
För ytterligare information och beställning kontakta Anders Gustafsson. Tel 0123-410 29, 070-640 4365,
070-640 4 367 andersgustafsson@telia.com
Möjlighet finns även till vecko eller dygnsuthyrning i mangårdsbyggnaden på Bokvistudden på Fångö. Närmare upplysningar och priser för boendet lämnas på ovanstående telefonnummer.
Ladda ner som Guidningsbroschyr.pdf

                                 Följ med på Sälsafari till Sandsänkans fyr

På söndagar från den 4 juli till och med den 22 augusti avgår båten kl. 16.00 från Fyrudden. På vägen stannar vi på Harstena och sedan åker vi vidare ut i det yttersta havsbandet. På Harstena kan man bland annat se båten som användes för säljakt och lära sig mer om hur livet på ön påverkades av säl och säljakt. Man är tillbaka på Fyrudden ca kl 21.30 eller måndag ca kl 16.30 om man väljer att bo kvar över natten på Harstena.
Mer info och bokning på: www.sälsafari.nu

 

                               Kvällstur till Harstena
Fem fredagar i sommar finns nu möjlighet att njuta av en härlig skärgårdstur från Fyrudden till Harstena på kvällen. Kanske ett besök på krogen i hamnen eller ett kvällsdopp i havet lockar? Med dragspel ombord hoppas vi på vackra kvällar när sommaren är som bäst!

Vi utgår från Fyruddens hamn kl 17.00 och åker via Armnösundet/Kråkmarö och lägger till vid bryggan på Harstena precis nära Restaurang Loftet.
Bokas på www.skargardskompaniet.se

 

 

                        Åk med Postbåten ZIVA i Gryts Skärgård
Postbåten avgår  från Fyrudden varannan dag måndag, onsdag och redag  eller tisdag och torsdag förmiddag. Genom den vackra skärgården får man njuta av de finaste vyerna. Båten lägger till vid Harstena någon timma, så man kan på egen hand göra ett besök på ön. images

Fångö Taxibåtar AB är ett företag som sedan början av 1980-talet bedriver taxibåtsverksamhet i Gryts skärgård med omnejd. På uppdrag av Posten AB sköter vi postutdelning och tillhörande uppgifter året runt, tre dagar i veckan i Gryts skärgård. Här har man möjlighet att följa med och uppleva skärgården på nära håll. Sedan juni 2021 är det Annette som äger och kör båten.
Vid specifika önskemål utför vi också charterturer efter beställning, både privat och företag.
Telefonnummer:  Annette Hansell 0708 392236 info@fangotaxibatar.se