Snäckevarp Sail Week

Bilder från Snäckevarp sail week 2021


Historia
Snäckevarp sail week är ett årligt återkommande arrangemang som anordnas i Fyrfjärden v28. Arrangemanget har sin grund i att boende inom Snäckevarps samfällighet började anordna jolleskola redan i slutet av 70-talet. Under åren har det varierat i storlek men sedan några år in på 2000 talet när det tog form som ”Snäckevarp sailweek” brukar det locka minst ett 50-tal barn och ungdomar mellan 7-18 år.
Arrangemanget bygger helt och fullt på ideella krafter där föräldrar ställer upp med både tid och material samt att tillräckligt många barn/ungdomar har med sig egna optimistjollar. Från det året ungdomarna fyller 13 år är målet att de ska få ta steget upp och segla större ”flerpersons-jollar”, så länge som den här traditionen har pågått har det hitintills handlat om båttypen ”2-krona”.
Fokuset för arrangemanget har aldrig varit att fostra framtidens kappseglare utan att på ett lekfullt sätt lära känna nya kompisar samtidigt som man lär sig grundläggande sjömanskap genom segling.
2020 inleddes ett gott samarbete mellan Snäckevarp sail week och Gryts seglarsällskap vilket vi nu fortsätter med in i framtiden.
Optimistsegling
Från det år barnet fyller 7 år och fram till dess det fyller 12 år erbjuder vi segling med optimistjolle. Vi delar in barnen i 3 grupper utefter ålder och erfarenhet för att alla ska få ut så mycket av veckan som möjligt. Vi seglar främst inne i Fyrfjärdens skyddade vatten, med de äldsta optimistseglarna tar vi oss ut på lite större vatten om vädret tillåter.
Det är inget krav att ha med sig egen jolle men arrangemanget bygger på att deltagarna har med sig tillräckligt många…
De yngre barnen seglar i stor utsträckning 2 och 2, i början med någon mer erfaren. Ju äldre barnen blir är målet att de ska få segla själva och då blir det så klart enklare om man har en egen jolle.
2-krona segling.
Året ungdomen fyller 13 år erbjuder vi segling med 2-krona. I dessa båtar kan 3-4 ungdomar segla tillsammans. Vi seglar mestadels på vattnen utanför Fyrfjärden och mitt i veckan brukar vi göra en övernattningseskader till någon av skärgårdens vackra öar.
  PimPim och Gum&Gubbsegling
Vecka avslutas traditionsenligt med kappseglingar i PimPim Cup där barnen gör upp om pokalen medan föräldrarna gör upp om äran att vinna Gum&Gubbseglingen. Denna dag bjuds det även på korvlunch till både stora och små.
Tider:
Alltid v 28.
Måndag – Torsdag: 09:00- ca 12:30
Fredag: 09:00 – ca 14:00
Pris :
7 – 12 år: 600 kr
13 år: 750 kr
Anmälan
Anmälan vill vi ha senast v 24
När anmälan är öppen lägger vi upp en länk här
Följ oss gärna på Facebook så får ni all nödvändig information.
Frågor:
Eller ringa Henrik Strömberg 0706 462825